Section categories

My articles [27]

Log In

Search

Site friends

 • uCoz Community
 • uCoz Manual
 • Video Tutorials
 • Official Template Store
 • Best uCoz Websites
 • Statistics


  Total online: 1
  Guests: 1
  Users: 0
  Tuesday, 2018-11-13, 10:57 PM
  Welcome Guest
  Home | Sign Up | Log In | RSS

  Art studio-Decoupage forever

  Publisher

  Home » Articles » My articles

  Приложна арт-техника-Патиниране
  Програма за приложна арт техника– Патиниране
  Продължителност на занятието – 4 астрономически часа.

  цена: 30лв.

  Патиниране - прави се с цел да се "състари” даденото изделие. Осъществява се с помоща на патини, които придават старинен вид.

  Патинирането-индикатор за античност, история и визуално доказателство за статут. Времето е изиграло своята роля и е вдъхнало респектираща естетическа ценност на предмета. Очарователна идея за нещо преминало от мода, но и преодоляло изпитанията на годините и своеобразно съхранено за следващите епохи.
  Изключително привлекателните цветове на азурит (лазурно син меден минерал) и корозия/патина малахит (от името на благородния зелен минерал) образувани върху медни или бронзови повърхности е обект на възхищение от красотата сама по себе си, формирана в продължение на дълъг период от време и в резултат на естествени процеси.
  Художественото патиниране е изкуство, което съчетава наука и креативност. Изкуственото патиниране, прилагано често умишлено е дизайнерска дейност придаваща внушаваща сила, изразителност и своеобразен завършен вид на обработваният предмет, като му добавя една нова историческа стойност и уважение като към икона на дълголетието.
  По принцип патината, наречена още „благородна ръжда” е окислително покритие, което се образува върху медни, бронзови, сребърни изделия.
  Думата „патина” започва да се употребява от средата на 18в. Произхода на думата идва от френската дума - patene, от латинската дума за „плитка чиния” - поднос от благороден метал за евхаристийния хляб поднасян при вземане на причастие, от старогръцки - πατάνη (patánē).
  Приложното патиниране съкращава времето за постигане на сходен резултат следствие много години, през които предметите престояват на различни атмосферни условия, въздействието на времето, натрупването на прахови частици, корозия.
  Ценителите знаят, че придобитият нов-стар вид на обектите им придава по-смислен, богат замисъл, на който всеки би се възхитил.
  В нашият случай заниманията ни за техниката „художествено патиниране” нека приемем като естетическо любопитство и да се забавляваме с получените резултати.

  *Всички материали за работата , както и „now-how” за съответната техника са осигурени от студиото, а изработените предметите остават за вас. Необходимо е да носите със себе си само добро настроение, вдъхновение и желание да творите.
   
   
   
   
   


   
  Category: My articles | Added by: Oli (2013-10-04)
  Views: 391 | Rating: 0.0/0
  Total comments: 0
  Name *:
  Email *:
  Code *: