Section categories

My articles [27]

Log In

Search

Site friends

 • uCoz Community
 • uCoz Manual
 • Video Tutorials
 • Official Template Store
 • Best uCoz Websites
 • Statistics


  Total online: 1
  Guests: 1
  Users: 0
  Wednesday, 2018-10-24, 1:37 AM
  Welcome Guest
  Home | Sign Up | Log In | RSS

  Art studio-Decoupage forever

  Publisher

  Home » Articles » My articles

  Програма за приложна арт техника Shabby chic с декупаж
  Програма за приложна арт техника
  Стил Шаби шик / Shabby chic и декупаж


  Продължителност на занятието – еднократно/еднодневно - около 4 астрономически часа.

  цена: 30лв.

  Ще направим състаряване на дървена повърхност с техника Shabby chic и ще украсим предмета с характерен за този стил картинен мотив.

  Shabby chic - в буквален превод-изтъркан, парцалив шик с постигнат елегантен цялостен ефект.
  Възникнал във Великобритания, ранните форми на стила идват от декорациите в големите провинциални имения с леко износените басмени дивани, завеси и протритите антични мебели.Започва да се развива като вдъхновение от различни форми на украса през 18-ти век и става много популярен във Франция, Швеция и Америка.
  В наши дни термина шаби шик е въведен през 80-те години на миналия век. Стилът става изключително популярен в САЩ през 90-те години заедно с други декоративни стилове, силно повлияни от средиземноморските култури. Шаби шик е форма на интериора, в която мебелите и предметите са избрани според тяхната възраст и признаци на износване или нови обекти се състаряват преднамерено за да изглеждат антични. В същото време носи усещането за мекота и доста подчертана женственост, която го отличава от по-всеобхватния винтидж стил (може би заради това присъства думата шик в името му). Предметите в стил шаби шик често имитират изкуствена живопис с различни изображения, използва се глазура, характерно е протриването на места за да прозира долният пласт или дървесина при мебелите. Стилът се разпознава и в текстила-памучни и ленени тъкани, спално бельо в млечни цветове и китни десени. Избелено и бледо са най-често срещаните тонове. Наричат го още женски романтичен начин за украса, романтичен и гостоприемен.
  Типичните и основни цветове за шаби шика са предимно бялото и всевъзможните пастелни варианти на розово, бежово, жълто, лилаво, зелено, синьо.Навсякъде в предметите присъстват цветята и най-вече рози.

  *Всички материали за работата , както и „now-how” за съответната техника са осигурени от студиото, а изработените предметите остават за вас. Необходимо е да носите със себе си само добро настроение, вдъхновение и желание да творите.
   


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  Category: My articles | Added by: Oli (2013-10-04)
  Views: 625 | Rating: 0.0/0
  Total comments: 0
  Name *:
  Email *:
  Code *: